Keblinger

Keblinger

Monday, July 30, 2012

Back to Work

Assalamualaikum...w.b.t


Rasa nyer belum terlambat untuk mak nak wish kat uolls selamat berpuasa. Syukur kita di beri peluang untuk berpuasa lagi tahun ni. Dengan itu sempena bulan yang mulia ni mak dan keluarga nak minta maaf kalau ada salah silap sepanjang memblogging ni..mungkin ada yg terkecik hati..harap kita semua  0-0 ye :)

Cepat betul masa berlalu, sedar-sedar mak dah nak masuk opis 1/8 ni...dengan erti kata lain rayyan pon dah masuk 2 bulan. Esok nak bawak rayyan untuk injection imunisasi 2 bulan. Harap rayyan tak demam la..huhu. TM bg cuti bersalin 2 bulan je uolls sedih kan...huhu, Bukan sbb mak tak suka keje, jgn salah sangka laks...tp sbb mak fikir nk tinggalkan rayyan kt umah pengasuh. Mcm mana laa dia nnt, harap rayyan dpt la suaikan diri.. Berat hati mak nak tinggalkan rayyan...rayyan pon mcm tau2 je nak kena tinggal...asyik meragam je lately ni..mau tak nye... dia rasa pelik sbb tgk umi dia bg isap botol...puting  rasa lain..hehehe..tp isap gak smp abis...bagus anak ummi., tak cerewet....tak byk songel...good boy! Mak sebelah siang train rayyan isap botol...mlm je baru BF direct.... Setiap ibu mesti rasa mcm ni bile nak start keje kan. Masa sofea yana dulu mcm ni gak...kekadang kt opis tu nangiss rindukan anak especially bila teks rasa bengkak..mesti kita tau anak kita tgh nangis nk susu...mak mesti asyik call je rumah pengasuh tanya kabor rayyan nnt...dlm minggu pertama tu je la...lama2 ok lah nnt hehehe...ye la kita kena fikir positif...demi nak mencari sesuap nasi untuk keluarga terpaksa juga berkorban. Dengan harapan anak2 mak tau semua ni utk kesenangan diaorg jugak.

Mak pon baru start buat stock susu...rasa mcm tak cukup je lagi...huhuhu...buat masa ni yg botol kecik tu dah ada 7 botol ...yg dlm plastic ada 3. Dalam bulan pose ni tak dpt nk buat stock sgt...sbb tak cukup rayyan nak bf lagi waktu siang....nak buat stock pon sebelah malam lepas berbuka...Mak mmg niat nak bg BF lama utk rayyan....kena kuatkan semangat...kena sentiasa fikir positive. You can do it Azie!! Ikut kan masa sofea yana dulu sethn setengah exclusive fully BF. Harap rayyan pon sama kalau boleh lebih pon xper..hehehe


Alhamdulillah sejak Rayyan lahir rezeki tak putus2...ramai yg dtg melawat....mcm2 present rayyan dpt dr aunty dan uncle nyee....syukur ramai yg sayangkan rayyan. Terima kasih tak terhingga dari mak & pak sarip. Semua duit yg rayyan dpt..mak dah masukkan dlm akaun tabung haji rayyan. Mak dah buka akaun utk rayyan tau hehehe. Harap semua di permudahkan untuk kami. Semoga semua urusan harian berjln dengan lancar...dan sentiasa dilindungi oleh Allah..ameen.





1 comment:

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

rasa sekejap aje Azie dah nak kena keja semula kan...
kat ofis ni cuti bersalin dpt 3 bulan..so, puas hati jgk la anak dah besar, baru nak tinggal kat org kan...
tp takpelah Azie... harap semuanya dlm keadaan baik2 aje...
Seronok tgk Rayyan makin bulat...
minum susu ibu la katakan...
berkhasiat...:)
Selamat berpuasa utk Azie sekeluarga...