Keblinger

Keblinger

Tuesday, July 03, 2012

Rayyan 1 month old


Alhamdulillah Rayyan dah umur sebulan..membesar sihat sempurna.So far sampai hari ni masih fully breastfeed.  Jaga rayyan tak susah... Tak byk ragam. Sungguh behave....Tido je kejenye bangun bila lapar pastu dah kenyang susu terus sambung tido balik....kalau bgn pon tak terus nangis...rajin ajak bermain...Baru2 ni  bawak rayyan pergi injection untuk sebulan. Doc Normiee dr hosp ampang puteri check rayyan ckp everything normal. Syukur Alhamdulillah ^__^ Berat rayyan sekarang dah 4.4kg. Wahhh semangat anak aku dah...dr lahir berat 3.02 skang dah 4.4 kg...baru sebulan dah naik sekilo lebih...hasil susu bercream mak ko ni lah kan..hehehe.

Mak belikan this sweet playpan utk rayyan. Rayyan mmg suka tido dlm playpan ni....playpan ni dok kt ruang tamu...ye laa...org dtg tak boleh nk buat ape2 dah...kena faham org beranak kecil...tak boleh la nak melawa dah rumah...segala pampers sume kt depan...malas nk berjln ke bilik selalu...mlm2 baru masuk bilik tido..itu pon rayan tido sekatil ngan umi dia...senang nak menyusu.

Suka btul bau rayyan nie..wanggiiiii je. Dulu asyik bau anak org je... sekarang seronok dpt bau baby sendiri....puas nak gomol siang mlm tak kira masa....rayyan takyah mandi pon xpe...wangi jee ...tp tak boleh la kan..kena la mandi kan gak hehhe....rasa geramm je ngan rayyan...rasa nak geget je eee...apa pun seronok dpt gomol si rayyan ni....bukan mak je...sofea yana pon sama..pak sarip lg laa....mesti tinggal air liuq...pipi rayyan ni dah mcm2 bau dah skang.....Ramai org ckp rayyan muka mcm yana..mata bulat....tp bg mak diaorg ada keunikan sendiri..:)

Itu je la mak nak story...Apa pon mak nak wish happy 1 month pd sayang ummi rayyan... muahhhhh love you so much rayyan :)

2 comments:

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

sonoknya baca citer azie pasal rayyan....cute la dia :-)

Yuyun said...

happy 1month rayyan..
sama nama ng rayyan aunty.. hehe

hi,saya org baru dlm dunia bloging..
plzz support n follow me there.. tq
http://rayyanrizqie.blogspot.com/