Keblinger

Keblinger

Selamat Hari Raya Maaf zahir & Batin

| Saturday, August 18, 2012
Hari ni hari sabtu 18/8/12 Jam 9.20 pagi. Hari ni juga tgk anak bulan. Ikut dari calendar esok jatuhnya hari raya. Mak masih di sini, di home sweet home Pesona Villa...dok mengemas rumah lagi...lepak2 kat rumah.. Tak seperti org lain yang skang ni dalam perjalanan balik kg..Thn ni mak beraya di kampung gak...tp kampung datuk keramat...hahahaha. Raya ke-2 baru balik Perak. Insya Allah pagi raya di Keramat rumah FIL. Lepas masak2 nnt ni pergi bwk makanan ke keramat lah. Bermlm di sana nanti. Petang karang start la mak masak. Masak sket je..rendang ayam & nasi impit..hehehe MIL bg yg senang sbb kesian mak yg beranak kecik ni kan..hehehe. Yang selebih tu MIL yg masak. kitaorg bagi tugas2 masak so senang. Masak tak byk pon..untuk family je. Sbb lepas semayang raya (selalunya kat masjid KLCC) sebelum pegi semayang mkn2 dulu pastu terus pegi rumah nenek kat keramat (Mak pd guru silat pak sarip) then pegi kg pandan rumah nenek sedara arif. pastu terus ke Melaka..lawat kubur datuk & nenek arif. Beraya kat umah sedara mara di melaka. Best raya kat Melaka...terasa suasana raya di  kg,...hehe..pastu mesti lepak tepi pantai..kg kat melaka mmg dekat ngan pantai..jln kaki je..best!. Tgh malam nnt baru balik KL semula. Esok paginye baru chaw ke perak..Insya Allah seminggu di perak..yahoooo!!

Tahun ni adalah tahun yang penuh bermakna. Sebab beraya dgn ahli baru dalam family...SUKA SUKA SUKA. Beraya berlima kita tahun nie...best sangat..syukur atas kurniaan ALLAH...Mak awalnye ingatkan rayyan kecik lagi tak de la pakai baju melayu.. Sekali masa pegi jln tar hari tu ada baju melayu teluk belanga saiz kecik utk rayyan..kain dia pon ok...jenis cotton...sejuk la..mmg muat-muat utk rayyan siap ada sampin lagi uolss. Beli skali ketayap comel...hehehe...test rayyan pakai mmg smart giler..mcm org besar plak hehehe..comelll sgt...ye laa selama ni asyik beli baju kurung je..first time beli baju melayu utk anak...rasa lain sgt...suka suka! Alhamdulillah...Semua persiapan baju raya dah siap utk anak2...tak sabar nak tgk diaorg pakai masa pagi raya nnt. Tema tahun ni grey aka silver aka kelabu..ikut korang panggil apa lah..hahahahhaa. Adik mak pon akan mengikat tanda ngan pilihan hati raya tahun ni...syukur dia dah jumpa peneman hidup. Moga adik mak ngan pasangan akan kekal buat selama2nye...parents mak akan pulang ke filipins 25hb ni...diaorg datang ke malaysia sejak mak bersalin hari tu pastu terus sambung ke raya ni...Insya Allah next year parents akan balik for good...ayah dah pencen. bestnyee


Apa pon sempena penghujung ramadhan. Pak Sarip & Mak nak ambik kesempatan untuk menyusun 10 jari mohon maaf kalau ada salah dan silap sepanjang mak memblogging ni. Mungkin kata2 mak dalam ni ada menguris hati pembaca. Terima kasih kerana sudi membaca blog mak yg terpehapa ni. Moga uolls bergembira di hari raya bersama insan2 tersayang. Berhati-hati di jalan raya ye. Moga selamat sampai ke destinasi yang dituju. Jgn bawak keta laju2...kalo letih berhenti la mana2 dulu berehat. Biar lambat asalkan selamat. Nanti harus mak upload gambo raya yg byk kat sini nnt..hehehe..tunggu tau...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN dari Pak Sarip & Mak sekeluarga..Love u olls..muahahaha.


Gambar last year thn 2011





2 comments:

{ nur cahaya } at: 12:39 AM, November 21, 2012 said...

mcm pernah tgk pondok tu...akk org penang ker??

Anonymous at: 3:50 PM, January 07, 2013 said...

Nk tau, sy pun duduk di pesona villa..awak anta baby awk kt mana ye..sdg mcari pengasuh utk ank sy... Nuras859500@yahoo.com

Tq

 

Copyright © 2010 Every day is An Adventure